Видове врати

  • -

Видове врати

Rate this post
Изберете подходяща врата, сред различните видове врати, която успешно да се вписва в обстановката на стаята. На снимката: Врата Craft Master Aspedos
Изберете подходяща врата, сред различните видове врати, която успешно да се вписва в обстановката на стаята. На снимката: Врата Craft Master Aspedos

Различните видове врати се определят според материала от който са изработени и предназначението си.

Според материала вратите биват метални и дървени.

Дървени врати

Врати от дърво се изработват от древни времена. Дървото е материал, който се намира почти навсякъде, лесно се обработва и има подходящи качества за изработка на врати от него. От дърво могат да се направят както семпли врати, така и украсени с орнаменти. Към дървената врата може да се добави и метален обков.

Днес дървените видове врати са все още много разпространени, както за интериорни врати, така и за входни. За здрави, входни врати от дърво се използва масивна, качествена дървесина. За някои интериорни врати понякога се използват плоскости от дървесни частици. При интериорните, дървени врати се правят комбинации и със стъкло.

Метални врати

Металните врати се изработват от желязо, стомана или алуминиеви профили.
За входни врати се използват железни и стоманени листове с подходяща дебелина. Понякога се правят врати от ковано желязо.

Някои модерни интериорни решения sа изцяло от алуминиева дограма.

Вратите имат за функция да бъдат мобилни прегради, разделящи пространството. Те трябва да спират погледите, шума, течението и миризмите. Според предназначението си вратите са входни, интериорни, врати на санитарни помещения и вратите на балконите.

Входните врати трябва да са масивни и здрави, да се заключват добре, за да не допускат неканени гости. Те трябва съхраняват топлината на сградата и отделните жилища или офиси и да изолират потока на шума. Затова входните видове врати трябва да са семпли и функционални. Ако разбира се собствениците имат желание и възможност, могат да изберат и атрактивни, входни врати. Най-голяма сигурност осигуряват блиндираните врати.

При избора на интериорни врати може да се прояви по-голяма свобода. Те може и да се заключват, но това е всичко относно сигурността, която трябва да осигуряват вътрешните врати. Предполага се, че обитателите си има повече доверие и не е необходимо вратите да се подсигуряват срещу взлом.
При интериорните врати може да се избира сред разнообразието на стил и дизайн за да се постигне уютно пространство.

Вратите към санитарните помещения трябва да са с влагоустойчиво покритие. Някои хора предпочитат тези врати да са от алуминиева или pvc дограма, стига да се вписва в общия стил на останалите врати.

Вратата на балкона обикновено е със стъкло. Рамката е дървена, алуминиева или pvc дограма. Независимо от материала, тя трябва да е в качествен стъклопакет, който да осигурява добра топло и шумо изолация.
Разбира се има и още разделения по видове врати – евтини и скъпи, качествени и ниско бюджетни, както и по видове марки и производители.

Посетете нашият онлайн магазин и направете своя избор сред различните видове врати: врати.com